Het appartement in Stockholm voor Interieurjunkies!

Forenom Aparthotel Stockholm

Daar gingen we dan, ik en mijn vriend voor het eerst alleen samen op reis! Naar een stad waar we beiden erg nieuwsgierig naar waren en wat dan ook al vroeg in het jaar was gepland! Het was een lange zoektocht naar het juiste appartement aangezien we wel zelf een paar keer in de week wilden koken. Daarom was een mooi hotel al uitgesloten en was het dus de kunst om een mooi appartement te vinden voor een mooie prijs. Tegen onze verwachtingen in waren vele appartementen niet heel modern ingericht en werd wel de hoofdprijs gevraagd. Na lang zoeken kwamen uiteindelijk dit appartement tegen voor een hele goede prijs en het zag er ook nog eens super mooi ingericht en modern uit. Dat werd ‘m dan!

Gastvrijheid

In de beschrijving van onze boeking stond dat we de kamer pas vanaf 15:00 konden gebruiken. Maar aangezien onze vlucht van KLM was verzet naar een vroegere tijd kwamen wij helaas al om een uur of 8 in de ochtend aan (dachten we het mooi uitgekiend te hebben). Dus toen ik en mijn vriend op het vliegveld stonden hebben we het appartement gebeld en gevraagd of we alvast de koffers daar kwijt konden. Dat was gelukkig geen enkel probleem en ze ging ook alvast kijken of de kamer misschien al wel niet klaar was! Het duurde vanaf vliegveld Arlanda een uur met de bus om naar ons appartement te reizen. Toen we daar waren wachtte een vriendelijke dame ons op om te melden dat onze kamer al klaar stond en we gelijk naar binnen konden! Daar waren we erg blij mee! konden we ons meteen even opfrissen van de vlucht. Daarna legde ze ons netjes uit hoe het deurensysteem werkte: je hebt namelijk geen sleutel maar een app waarmee je gemakkelijk alle deuren waar je toegang tot hebt kan openen! super handig want zo kan je nooit de sleutel kwijtraken!

De Kamer

Het voelde voor ons net alsof we een catalogus van de Ikea binnenstapten… alles was tot in de details afgewerkt! mooi schoon en alles modern! Precies hoe wij het graag hebben;) Het was een kleine kamer voor twee personen waar alles heel praktisch was ingericht; opbergruimte onder de bedden, ronde eetkamertafel waar je nog gemakkelijk omheen kon zitten en een redelijk ruime keuken. Bij deze kamer waren echter wel wat technische probleempjes. De airco lekte bijvoorbeeld en de ramen konden in deze kamer niet open. We hebben dit aangegeven en kregen zonder moeite een andere kamer. Helaas had deze kamer geen eetkamertafel en dus was dit ook niet praktisch maar de derde kamer, die overigens drie keer zo groot was als de eerste, was helemaal perfect. De ramen konden wagenwijd open en de airco lekte niet!

Ik moet eerlijk toegeven dat het geen airco was aangezien het deze zomer alsnog 26 graden in de kamer bleef maar dat snap ik ook wel want wanneer hebben ze in Zweden nou een airco nodig?! Deze hete zomer was echt uitzonderlijk. Het koken was niet heel gemakkelijk met twee kleine kookplaatjes maar we hebben er zeker wel wat van kunnen maken! Ook het douchegordijn was niet heel praktisch aangezien de hele vloer nat werd maar dat was niet zeer storend. Zeker voor de prijs die we hebben betaald kunnen we niet klagen!

De ligging

Het appartement was gelegen in Bromma wat ongeveer een klein half uurtje naar het centrum van Stockholm is met het openbaar vervoer. Vlakbij het appartementencomplex is een bushalte en een tram waarmee je heel gemakkelijk kunt reizen. Het enige wat je hoeft te doen is een SL Access kaart (OV-chipkaart van Zweden) te kopen en in te checken. Ook zit er op 10 minuten loopafstand een super grote supermarkt waar je flink kan inslaan!

Het interieur

Het was oprecht ingericht zoals Ikea het ook zou doen! Een heel erg Scandinavisch interieur waarbij er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kleuren, veel hout en moderne meubels. Aangezien woorden minder zeggen dan foto’s staan hieronder enkele foto’s per kamer ingedeeld:)

Kamer 1

Kamer 2

De Laatste kamer

De laatste kamer was sowieso onze favoriet! een prachtige ruime kamer met super veel opbergruimte en ramen die je helemaal open kan slaan! Zonder meer te betalen hebben wij deze kamer gekregen! Echt heel erg tevreden mee! Dus ben je van plan om binnenkort naar Stockholm te gaan, van mooi interieur houd en niet de hoofdprijs wil betalen? Neem dan vooral een kijkje naar dit appartementencomplex! Ik kom hier zeker terug!

Onze prijs: 464 euro voor 2 personen voor 7 nachten!

Datum: 1 t/m 8 augustus 2018

Locatie: Voltavägen 6, 168 69 Bromma, Zweden

Nog meer inspiratie over Stockholm? bekijk dan vooral m’n andere blogpost!

Xx Hannah

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *