Top 5 Interieur Hotspots van Stockholm

  TOP 5 INTERIEUR HOTSPOTS STOCKHOLM

Hey hallo lieve mensen en welkom bij een nieuwe blogpost! Ongeveer een week geleden ben ik weer op Nederlandse aardbodem geland na een week te hebben verbleven in de interieur-stad van de wereld: Stockholm! Het was echt een geweldige ervaring en al helemaal voor een interieurfanaat zoals ik 😉 Stockholm is zeker niet goedkoop maar desondanks heb ik hier goed m’n slag kunnen slaan! In deze blogpost laat ik enkele hotspots van de stad zien waarvan ik denk dat ieder interieur-hartje hier sneller van gaan kloppen! van Cafe’s tot aan winkels: in Stockholm ziet er alles er piekfijn uit! Dus ga jij binnenkort naar Stockholm of ben je gewoon benieuwd naar deze geweldige stad? Lees dan vooral verder!

#1 GRANIT

Ondanks dat deze winkel een grotere keten is, heeft het zeker nog wel z’n charme! Een prachtige typisch Scandinavische winkel waar je terecht kunt voor van alles en nog wat! Van keukengerei tot aan stationary: ze hebben het allemaal. Maar dan natuurlijk wel verpakt in een Scandinavisch jasje! Deze winkel is op meerdere plekken gevestigd in Stockholm en ik wilde dan ook elke keer weer een kijkje nemen!  Het is een heerlijke ”sneupwinkel” en elke keer zie je dan ook weer iets nieuws! 

#2 BRANDSTATIONEN

Op een van de laatste dagen ben ik langs dit leuke vintage winkeltje geweest waar ze dus tweedehands maar ook nieuwe items verkopen! Het is (vooral achterin) best wel een rommeltje maar dat hoort er nou eenmaal bij. Je kan er terecht voor meubels, kaarsen, lampen, knuffels en nog veel meer! Ik moet wel eerlijk toegeven dat enkele items zwaar overprized waren… Zoals een slappe plastic neonlamp (echt totaal niet stevig)  in de vorm van een flamingo, die je net zo goed op Alibabba kunt kopen, verkochten ze hier voor 60 euro! Een beetje overdreven toch? Des ondanks heb ik wel iets leuks kunnen scoren! een gouden zeester die je kan gebruiken als deurknop! Zeker wel een aanrader deze winkel! Wie weet vind je nog wat tussen de ‘rommeltjes’ 😉

Adres: Hornsgatan 64, 118 51 Stockholm, Zweden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

# 3 DESIGNTORGET

Een leuke keten, en ook wel de leukste cadeauwinkel van Stockholm genoemd. Of ik het daar helemaal mee eens ben weet ik zo niet maar het is zeker doe moeite waard om een kijkje te nemen! Het is een winkel die mij persoonlijk erg deed denken aan de Flying Tiger maar dan met iets minder ”speelgoed” en een iets hogere prijsklasse! Je kan hier terecht voor boeken, souvenirs en andere prularia!

Adres: Kungsgatan 52, 111 35 Stockholm, Zweden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 IRIS HANTVERK

Echt een super leuk winkeltje in de stijl van Dille en Kamille! Het voelt allemaal heel natuurlijk aan en over alles is nagedacht! Van mooie afwasborstels (Ja, echt mooie!) tot aan het perfecte schriftje voor op je bureau (die dus eigenlijk te mooi is om te gebruiken). Ook verkopen ze allerlei accessoires voor in huis zoals kussens, kaarsen, planten en posters. Ook deze winkel is niet heel scherp geprijsd maar zeker de moeite waard om te kijken! Een leuk design cadeautje kan je hier zeker vinden! Het leuke aan deze winkel vond ik dan ook dat ze hier spullen te koop hadden staan die je niet zo snel in andere winkels tegenkomt! En ook de winkel zelf ben ik maar 1 keer tegengekomen! Deze winkel zit in dezelfde straat als DesignTorget dus dan kun je gemakkelijk beide winkels bezoeken;)

Adres: Kungsgatan 55, 111 22 Stockholm, Zweden

#5 STHLM BRUNCH CLUB

Op onze laatste dag in Stockholm wilde wij de dag goed beginnen met een volle maag. Daarom zijn wij naar dit restaurant gegaan om te genieten van heerlijke pannenkoeken, ice coffee en vers geperste sinaasappelsap! Echt heerlijke kunnen brunchen! qua eten echt een aanrader! Het is een erg geliefd tentje waardoor het soms een beetje proppen was… Het interieur is mooi licht, Scandinavisch maar ook een beetje vintage! Het personeel was aardig, wel een beetje gestresst (hoogstwaarschijnlijk door de drukte) en eten was lekker! Kom wel op tijd want bij ons stond er al een rij voor de ingang!

Adres: Dalagatan 24, 113 24 Stockholm, Zweden

 

Laat me weten wat jullie ervan vinden! Xx Hannah. Wil je meer inspiratie qua lifestyle en interieur? Volg mij op Instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *