Recept: Gezonde Ontbijt Pancakes

Healthy pancakes

Hallo lieve mensen! Ik ben druk bezig met het vullen van mijn blog met nieuwe artikelen. Ik moet echter toegeven dat deze blogpost niet geheel origineel is aangezien ik dit recept als eens eerder heb gedeeld. Maar omdat voor mij geen week voldaan is als ik tenminste niet een van die dagen mezelf heb verwend met gezonde pannenkoeken, vond ik het toch een goed excuus om dit heerlijke recept weer te delen. Want wie houd er nu niet van die heerlijke zachte (gezonde) American pancakes?!

Deze gezonde pannenkoeken zijn in principe geheel suikervrij en zijn daarom een gezonde start van de dag. Je kan natuurlijk altijd suiker toevoegen maar in het geval dat je aan je ”summerbody” werkt, zou ik het deze keer overslaan.

Wat heb je nodig?

Voor de Pannenkoeken

 • 1 cup speltmeel
 • 2 eieren
 • 1 banaan
 • 2 eetlepels yoghurt (Grieks 0%)
 • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
 • 2 eetlepels kaneel
 • Kokosolie

Voor de topping

 • Een handje vol met gesneden aardbeien
 • 2 eetlepels yoghurt (Grieks 0%)
 • Agave siroop
 • Kokos snippers

Hoe maak je het?

Een van de redenen waarom ik zo dol ben op deze pannenkoeken is omdat ze zoooooo gemakkelijk zijn klaar te maken. het enige wat je hoeft te doen is:

 • Gooi alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een blender (behalve de kokosolie natuurlijk haha) en mix dit gedurende een paar minuutjes.
 • Zodra dit klaar is kun je de kokosolie in de pan doen en 3 mooie ronde pannekoekjes in de pan schenken.
 • Als je aan het wachten bent totdat je pannenkoeken gaar zijn, kun je beginnen met het snijden van de aardbeien.
 • Wanneer alle pannenkoeken klaar zijn kun je de pannenkoeken serveren met yoghurt, aardbeien, agaves iroop en wat kokossnippers.

En smullen maar! Wil je meer inspiratie ontvangen op het gebied van lifestyle en interieur? volg mij dan op Instagram! 

Xx Hannah

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *