DIY Scandinavisch en moderne kralen muurhanger

DIY Muurhanger

Heyy hallo lieve mensen en welkom bij mijn allereerste DIY sinds mijn website is verbouwd. Mijn website is een heuuuule lange tijd uit de lucht geweest (vanwege wat probleempjes) maar gelukkig zweeft ie nu weer hoog in de lucht ;). Ik heb heel lang gewerkt aan het technische gedeelte rondom mijn blog en heb daarom vrij weinig tijd gehad om inspirerende en creatieve blogposts te schrijven. Toch heb ik af en toe een poging gedaan om iets leuks te bedenken. Deze ‘wallhanger’ is bovendien nu ook te vinden in mijn shop!

De inspiratie

Deze DIY heb ik bedacht toen ik geïnspireerd werd in Amsterdam. Ik liep daar een van mijn favoriete interieurwinkels binnen, de Sostrene Grens, en mijn oog viel op een hele bak vol houten kralen. In plaats van een standaard kralen ketting kwam dit idee bij mij naar boven (Mede door de Instagram Feed van @Mamoeskja_nl). Een wanhanger met stalen ringen en een Scandinavisch tintje. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en/of ook geïnspireerd raken door deze DIY.

Wat heb je nodig?

 • Stalen ringen in twee verschillende maten.
 • Houten kralen
 • Blokje hout (hardhout)
 • Houten ring
 • Lint (wit velvet)
 • Houtboor
 • Schuurpapier
 • Moniertang
 • Hamer

Hoe maak je het?

 • Om te beginnen knip je beide stalen ringen door midden met een moniertang of andere tang. Je kan de ringen wellicht ook zagen met een ijzerzaagje wanneer je geen geschikte tang in huis hebt.
 • Rijg aan beide ringen de gewenste hoeveelheid kralen. Ik koos ervoor om aan de onderste ring meer kralen te rijgen voor een leuk effect.
 • Zaag vervolgens een blokje hardhout af en boor aan de zijkant twee gaten ter grote van de dikte van je ijzeren ringen.
 • Zorg ervoor dat je gaten niet te groot zijn want je moet de ijzeren ringen hierin kunnen klemmen.
 • Sla vervolgens een haakje aan de bovenkant van het houten blokje.
 • Knoop het lint aan het haakje en je houten ring en je bent klaar! Hang ‘m op een leuk plekje in je huis en you are good to go!

Ik hoop dat je hieruit zelf inspiratie hebt opgedaan! heb je nog niet genoeg inspiratie gekregen? kijk dan vooral op mijn Instagram account voor nog meer leuke interieur inspiratie!

Heel veel liefs, Hannah

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *