DIY houten poster klemmen!

DIY poster klemmen

Heyy lieve mensen! leuk dat je weer een kijkje komt nemen op m’n blog! Jullie weten inmiddels wel dat ik helemaal in m’n nopjes ben door de nieuwe interieurwinkel die zich in Leeuwarden heeft gevestigd-> NØRD.  Net als mijn vorige DIY heb ik mij ook deze keer laten inspireren door een van de dingen die in de winkel staan. Het merk Monk&Anna, wat ik heb leren kennen door de posters die HouseOfColour verkoopt, heeft te leuke posterklemmen gemaakt van hout. Super handig want je kan al je favoriete posters gemakkelijk ophangen! Ook zijn de poster verwisselbaar. Echter betaal je voor deze oosterklemmen of soortgelijke al snel €20!

Deze prijs wilde ik niet betalen voor twee stukjes hout hoe leuk ze ook zijn en dus heb ik een poging gedaan om ze zelf te maken. En dat is naar mijn mening erg goed gelukt!

Wat heb je nodig?

Materialen 
 • 4 latjes van 30 cm lang, ongeveer 4 mm dik en 18 mm breed. (praxis)
 • Magneetband (Gamma) Ik moet toegeven dat deze band aardig prijzig is maar dan kan je wel meerdere poster klemmen maken! sowieso een stuk of 4!
 • Schilderijhaakjes  (Hema)
 • Touw (Action)
Gereedschap
 • Dun houtboortje + Boor
 • Schuurpapier
 • Hamer

Hoe maak je het?

 • Aangezien ik een erg lange lat wilde kopen (270 cm), heb ik deze lat eerst in stukjes van 30 cm laten zagen bij de Praxis! Helemaal gratis! super handig.
 • Daarna heb ik de 4 mooiste latjes uitgekozen en glad geschuurd met schuurpapier.
 • Vervolgens heb ik uitgemeten waar ik de schilderijhaakjes wilde hebben en heb ik daar twee super kleine gaatjes in geboord. Zorg ervoor dat je schilderijhaakje over de rand heen valt en dat je ‘m met de platte kant in het hout slaat.
 • Daarna heb ik vier stukken van 30 cm afgeknipt. twee van de magneetzijde en twee van de ijzerzijde. Plak deze aan beide kanten van je latjes zodat ze tegen elkaar aan kunnen plakken.
 • Knoop en touwtje aan de schilderijhaakjes en je bent klaar!
 • Hang een mooie poster tussen de klemmen of maak er zelf een zoals ik heb gedaan! Ik deed dit met Oost-Indische inkt!

Veel plezier!

Nog meer inspiratie nodig? Volg mij op Instagram!

Xx Hannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *