DIY houten plantenhanger

DIY houten plantenhanger

Hey hallo lieve mensen! Het is alweer een hele lange tijd geleden sinds ik een do-it-yourself voor jullie heb gemaakt, maar vandaag is het weer zo ver! Een plantenhanger met een Scandinavisch tintje! Dat vind ik dan tenminste 😉

In de nieuwe winkel NØRD, waar ik in mijn vorige blogspost een interview mee heb gehouden, heb ik de inspiratie opgedaan voor deze nieuwe diy! In de winkel hangt een soort gelijke plantenhanger maar dan een stukje kleiner. Ik vond deze plantenhanger zo leuk dat ik ‘m graag wilde namaken! Ik heb er natuurlijk wel mijn eigen draai aan gegeven en hoogstwaarschijnlijk een tikkeltje simpeler gemaakt;)

Wat heb je nodig?

Materialen: 
 • 2 latjes van 38 cm (Ik heb 2 hardhout latten van 210 cm gekocht bij Karwei (21mmx27mm))
 • 4 latjes van 28 cm
 • 2 latjes van 33,75 cm
 • Schroeven
 • Houtlijm (Action)
 • Schuurpapier
 • Ijzeren ketting (Karwei)
 • Schroefhaakje
Gereedschap
 • Houtboor
 • (Elektrische) schroevendraaier
 • Hamer
 • Lijmklemmen
 • Priem
 • Metaalzaagje
 • Tang

Voor deze houten plantenhanger gebruik ik een constructie van twee rechthoeken die je in elkaar kan schuiven. De ene rechthoek is dus groter dan de ander.

Hoe maak je het?

 • Aangezien ik twee latten had gekocht, moest ik deze nog op de juiste lengte zagen. Ik gebruikte hier een klein metaalzaagje voor. Als je een klantenkaart hebt van Karwei kan je dit ook laten doen. Voor een wellicht beter resultaat kun je de latjes ook nog in verstek zagen. Dit heb ik niet gedaan. 
 • Ik begon vervolgens met het in elkaar zetten van het grootste geraamte. Dit deed ik door 2 latjes van 38 cm aan twee van 28 cm te lijmen en vast te zetten met een lijmklem. Zodra de lijm was opgedroogd gebruikte ik de priem om een kuiltje te maken voor de schroef. Maak met een houtboor een gat in het hout en draai vervolgens met een schroevendraaier de schroef erin. Zorg er wel voor dat het gat diep genoeg is want anders gaat de schroef erin draaien heel erg stroef. Herhaal dit proces met het kleinere geraamte.
 • Wanneer beid geraamten in elkaar zijn gezet, is het tijd om deze in elkaar te schuiven, een gat te boren en ook vast te zetten met schroeven. Gebruik wel de juiste lengte schroeven want die van mij waren te lang en steken er nu een klein beetje doorheen haha. Ik kreeg na die actie de schroeven er ook niet meer uit, anders had ik ze wel vervangen met kortere schroeven.
 • Ik heb vervolgens een schroefhaakje aan de bovenkant erin geschroefd. Natuurlijk van tevoren ook weer even een gaatje geboord.
 • Daarna heb ik de ketting op de geschikte lengte afgeknipt met een moniertang. Je kan natuurlijk zelf bepalen hoelang je deze wilt hebben. deze ketting heb ik bevestigd aan het haakje en stevig vast geknepen met een platte tang.
 • Om de onderkant gelijk te maken, heb ik twee latjes afgezaagd op de juiste lengte en deze met houtlijm bevestigd
 • Als je weet welk plantenpotje je hiervoor wilt gebruiken, kun je vervolgens nog 4 latjes (die van mij waren 6 cm) afzagen om deze ook vast te lijmen. Zie foto.  Hierdoor kan het potjes niet schuiven of eruit vallen.
 • Zet een leuk plantje in het potje en je plantenhanger is klaar om een mooi plekje te krijgen!

Ik ben er heel erg blij mee! wat vinden jullie ervan? Laat mij het weten. En als jullie vragen hebben, hoor ik het graag!

Meer interieur inspiratie? Volg mij ook op Instagram!

Xx Hannah

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *